header_wer-wir-sind

WIE WIJ ZIJN

Onze missie is het versterken van rechten van vrouwen door educatief werk met en door vrouwen. We ondersteunen vrouwen in hun ontwikkeling naar een zelfbepaalde leven en financiële onafhankelijkheid. Daarbij vertrouwen we op de sterke punten en kansen, die elke vrouw in zichzelf heeft.

Vind je dat vrouwen en mannen hetzelfde loon moeten verdienen? Als je deze vraag zonder voorbehoud met “ja” beantwoordt, dan willen we je feliciteren, want je bent feministisch. En verder over na gedacht: moeten vaders net zo verantwoordelijk zijn voor hun kinderen als moeders? Waarom worden ouders gedwongen om te kiezen tussen carrière en gezin? Deze vragen en nog veel meer laten zien waarom we het feminisme nodig hebben.

FEMINISME IS ONS ONDERWERP!

Onze ideologie is heel duidelijk: gelijke kansen voor vrouwen en mannen zijn verplicht. Maar in het echte leven worden vrouwen nog steeds benadeeld. Feminisme is de beweging voor de sociale, politieke en economische gelijkheid van vrouwen. Feminisme stelt de bestaande rolverdeling in vraag en legt het seksisme in de media, in het dagelijks leven en op het werk bloot. Als „Frauenliga“ maken we deel uit van deze beweging. We helpen onze omgeving vorm te geven en betrokken te raken – naar een samenleving die gebaseerd is op gelijkheid, solidariteit en rechtvaardigheid.

WE GEVEN ELKE VROUW EEN PLAATS IN DE MAATSCHAPPIJ!

Wat betekent feministisch onderwijswerk voor ons: We ondersteunen vrouwen in hun ontwikkeling naar een zelfbepaalde leven en financiële onafhankelijkheid. Daarbij vertrouwen we op de sterke punten en kansen, die elke vrouw in zichzelf heeft.

ALLEEN HET BESTE IS GOED GENOEG VOOR VROUWEN!

De kwaliteit van ons werk is erg belangrijk voor ons. Ons team bestaat uit professionals met verschillende opleidingen en getrainde vrijwilligers. Ons aanbod aan opleidingen en diensten voor vrouwen is actueel en wordt voortdurend verder ontwikkeld. Het team neemt regelmatig deel aan bijscholingscursussen en heeft een goed netwerk met vele andere organisaties.

WE WETEN EN KUNNEN DOEN, WAT WE DOEN!

We zijn sinds 1931 actief als vrouwenrechtenorganisatie in Oost-België. We zien onszelf als een feministische beweging met traditionele wortels in de arbeidersbeweging.

Om die reden hechten we veel belang aan de methoden waarmee we werken: de feministische onderwijsaanpak helpt ons om samen met de vrouwen veranderingen in de gender thematiek te eisen en te implementeren. Empowerment versterkt de autonomie en de “aide mutuelle“-methode, zet groepsprocessen in beweging en het educatieve werk biedt ongecompliceerde toegang tot ons aanbod. Op deze manier kan iedereen profiteren en kunnen we samen iets veranderen.

Wil je meedoen? Je kunt bij ons vrijwilligerswerk doen, cursussen volgen, medevrouw worden, je professionele opleiding voortzetten, gebruik maken van aanbiedingen voor gezinnen, spreker worden, gebruik maken van interculturele aanbiedingen, deelnemen aan aanbiedingen voor jonge vrouwen, nieuwe dingen ervaren, nieuwe ideeën implementeren en nog veel meer.

 

Het Team